Раздел общи приказки

За Predavatel.com
Публикувай отговор
elman22
1000+
1000+
Has thanked: 297 times
Been thanked: 111 times

Re: Радио ЕNERGY - Hit Music Only

Мнение от elman22 »

R1B1 написа: 07 Юни 2025, 10:29 Точно така си е, изпълнители като елизабет и български песни като вечност или... ед шаран, лейди гага и др. измислени комерсиални на либералната диктатура и пропаганда нямат никаква връзка нито с профила, нито с формата на радиото.
Радиото трябва да звучи като Вива от едно време, Радио 99 от едно време, Радио Фреш от 2000 година, и Евронюс сега.
Наистина много грозна работа!
Слушай Вега+ тогава, там пускат това, което явно искаш. ;)
R1B1
500+
500+
Has thanked: 44 times
Been thanked: 109 times

Re: Раздел общи приказки

Мнение от R1B1 »

radiator написа: 07 Юни 2025, 13:56
Може ли представителят по-горе да дефинира "комерсиални на либералната диктатура"?

Може.

Ето например топ 30 на друго, но подобно като звучене радио:

Изображение

Можете да ми се чудите колкото искате, но няма как да се нареди такава плейлиста от свободен човек, който няма финансова мотивация да го прави точно по този начин.

Още повече, че ако някои хора слушат онлайн платформи, няма да искат да слушат същото по всички радиостанции за "модерните хитове".
Това е музика само на определени кръгове в обществото.

Както казах, едно време Радио Фреш, например, не се интересуваше от това какво върти MTV Europe, а си беше напълно независимо радио със собствена плейлиста. Точно това се опитвам да ви кажа сега.
ShukiBG
1000+
1000+
Has thanked: 568 times
Been thanked: 240 times
Обратна връзка:

Мнение от ShukiBG »

R1B1 написа: 07 Юни 2025, 13:27 Еми тогава дайте да им пишем, за да се задействат.
Вземи им пиши на любимата ти радиостанция, дето щурмува Варна на две-три честоти и Бургас "на скормните" 3 честоти също! Да си пуснат клубната програма и да се свършва. Имаше си Алфа, но за жалост ТИМ погребаха радиостанцията по доста груб начин - точно както ти предлагаш сега да правят и други: обраха преди години много честоти из страната под предлога, че ще има програма за младите (профила до 30 години) и накрая какво стана...общ политематичен профил, далеч от представата за програма, която да мотивира младите да слушат радио...
8) БЕЗ РАДИО НЕ МОГА 8)
FM/MW/LW/SW/AIR Receiver: XHDATA-D808
DAB/DAB+ Receiver: Panasonic RF-D10, Sony XDR-P1DBP
TV: Leadstar D10

Представител от -> Район - Североизточен !
Аватар
radiator
1000+
1000+
Has thanked: 2 times
Been thanked: 49 times

Мнение от radiator »

R1B1 написа: 07 Юни 2025, 17:50

Още повече, че ако някои хора слушат онлайн платформи, няма да искат да слушат същото по всички радиостанции за "модерните хитове".
Това е музика само на определени кръгове в обществото.
Това е музиката, която слушат хората. И да, хората (доказано) не дефинират разлика между радио (аналогово и цифрово), платформи и т.н. Те просто слушат любимите си парчета. Годината не е 1994-та, а 2025-та.

Ако харесват Гага, хората ще се радват да я чуят и по радиото, и в Спотифай. Същото важи и за речите на лидерите на Възраждане, МЕЧ и подобни - дали по радиото или не, техните "почитатели" просто ще слушат речите срещу "либералния елит" и т.н.

Всяка музика е за определен кръг от обществото, така както всяко радио, всеки вестник и всеки продукте за определен кръг от обществото.

Всички радиостанции за модерна музика в дадена територия имат сходна музика, защото... модерната музика е сходна. Така както всички магазини за хляб е много вероятно да продават.. хляб. В някои може да има и банички, вероятно и боза, но фокусът е върху хляб. Затова се казва "Хлебарница".

Така и с радиостанциите - радио, което е Contemporary Hits (CHR) е много вероятно да пуска сходна музика със съседното такова радио, защото... съвременната музика в радиус от - да кажем - 400-500 километра ще е доста сходна.

Нарича се целева група. :Happy

Струва ми се, че нямате никаква идея за какво говорите. ;D
Аватар
alex2510
100+
100+
Has thanked: 79 times
Been thanked: 43 times
Обратна връзка:

Мнение от alex2510 »

R1B1 написа: 11 Юни 2025, 21:07
alex2510 написа: 11 Юни 2025, 12:38 Човекът по-скоро те питаше за тия глупости по-горе. Че Фреш, разбираш ли, бил излъчвал "незаконно на честоти, спечелени от Мелъди"...

Със сигурност не е питал за това. Всеки в България знае, че радиостанции излъчват незаконно на чужди честоти.

Та, къде е Мелъди на 90.5 МХц в Самоков?

Изображение

https://www.radiomelody.bg/__Melody.pdf
Питал е, защото за това, че ДиПи управлява и радио и телевизия Евронюз и Фреш Радио Груп, най-вероятно човека си е направил труда да направи справка в Търговския регистър, за да се увери в това (за разлика от теб)...

И не, Мелъди го няма в Самоков. Поне от 2019 г. На тая честота излъчва Фреш. И понеже няма да си направиш труда да търсиш кое, кога, какво и как, ето - на твоето внимание, решението на СЕМ от 6. февруари 2019 г. за тази честота: https://www.cem.bg/files/1549633225_re6 ... zm_lic.pdf

Приятно четене! Полезно е. ;D

П.П. А, и като ще пускаш някаква рекламна тарифа, или нещо подобно, поне гледай да е актуално. Горното е от ноември 2017 г. Мноооого вода изтече оттогава...
-> Социалните ми мрежи
#ГледамИНеВярвамНаУшитеСи :o
:bg:
Радиото у дома: JVC TH-S11 с антена жица.
Радиото на телефона: Nokia G60 5G

Ако нещо не е счупено, не го поправяйте!

От Сливо поле, Русенско :D
ShukiBG
1000+
1000+
Обратна връзка:

Мнение от ShukiBG »

Gəncə написа: 15 Юни 2025, 10:30 И не, фолк радиостанциите са 3 в София: Зорана, Веселина, Вероника.
Ми не, нещо ти е много остаряла информацията! Радио Зорана отдавна е религиозна радиостанция - специално заради теб днес по няколко пъти си пуснах радиостанция онлайн...не чух и една фолк песен - всичко религиозно. Или хората, слушащи тази религиозна станция, за теб са фолк фенове :D

Аз преди години с удоволствие си слушах в столциата Зорана, но тогава звучеше народна музика и бг поп (Миро например). Отдавна обаче ситуацията на 87.6МHz не е такава. Последната трета фолк радиостанция в столицата беше Романтика!
Gəncə написа: 15 Юни 2025, 10:30 Ми не, не е "логично". Това си е твое мнение. Хората са различни, вкусовете също. Аз пък може да искам "говорилня".
ХА, а това чие мнение е - на всички софиянци или..твое:
Gəncə написа: 14 Юни 2025, 12:40 Да беше тръгнало Алма Матер на мястото на някоя чалга радиостанция, щеше да е добра новина. Но не би.
Това за различните вкусове и различните хора трябваше аз да ти го напиша, то не стига че субективно с коментар "закри" фолк станция, че и накрая аз не съм уважавал различния избор на хората?!? Първо е редно ти да разбереш, че хората и вкусовете им са различни! А дали софиянци ще слушат за Близкия изток по БГ Он Ер, БТВ или Нова нюз - все едно! Аз говоря за ефира на София, а не национално..
8) БЕЗ РАДИО НЕ МОГА 8)

Gəncə
100+
100+
Has thanked: 22 times
Been thanked: 50 times

Мнение от Gəncə »

Бясна чалга имаше по Зорана вечер. Явно в София си бил само денем. Народната музика беше през деня, а от 20 ч. чалга. Говоря за преди.
И да, изказвам лично мнение, също както и ти изказваш свое лично мнение. Но сам си издаваш пристрастията и залитанията към фолклор, чалга и всякакви подобни фолк музики, след като "с удоволствие" се слушал при всяко идване в София именно радио Зорана. Никой не те съди за това, въпрос на вкус, просто вметките ти са хем агресивни (като за модератор), хем с натрапване на вкус и изказване от името на всички.
И не, последната "трета фолк радиостанция" не беше Романтика, а беше Зорана. Точно Зорана под маската на "фолклор", започна да смесва вечер с Пирин фолк, Пирин фест и накрая вечер си беше абсолютна чака-рака. Казвам го като човек от София. Не знам ти в кой град живееш и какво си слушал. Но дано онлайн да си хвърлял по някое ухо.
ShukiBG
1000+
1000+
Обратна връзка:

Мнение от ShukiBG »

Gəncə написа: 16 Юни 2025, 13:53 Бясна чалга имаше по Зорана вечер. Явно в София си бил само денем. Народната музика беше през деня, а от 20 ч. чалга. Говоря за преди.
И не, последната "трета фолк радиостанция" не беше Романтика, а беше Зорана. Точно Зорана под маската на "фолклор", започна да смесва вечер с Пирин фолк, Пирин фест и накрая вечер си беше абсолютна чака-рака. Казвам го като човек от София. Не знам ти в кой град живееш и какво си слушал. Но дано онлайн да си хвърлял по някое ухо.
Да, предимно денем я слушах преди. По спомен имаше последните години един поздравителен блок петък или събота вечер (няколко пъти съм го пускал), но не си спомням каква беше музиката, но май беше чалга. Най-накрая имаме опирна точка, че това беше преди. Сега е съвсем друго!
Gəncə написа: 16 Юни 2025, 13:53 Никой не те съди за това, въпрос на вкус, просто вметките ти са хем агресивни (като за модератор), хем с натрапване на вкус и изказване от името на всички.
Не става дума за радиостанциите. Няма как да се съглася просто за следното -> потребител 1 изказва мнение, че е щяло да бъде добра новина радиостанцията Х да стартира на мястото на някоя фолк станция. След това потребител 2 изказва мнение защо според него (с факти аргументирано) не трябва да стартира на мястото на фолк станция и накрая само потребител 2 си е налагал вкуса и изказване от името на всички?!? Не ме разбирай погрешно - с въпросния цитат от изказването ти именно ти изказваш от името на всички, че е добра новина радиото Х да стартира на мястото на някоя фолк радиостанция....не аз. Аз само използвах правото си като потребител да защитя това, което атакуваш.

Иначе относно "пристрастията ми и залитанията ми" - много потребители знаят, че слушам и далеч по-различни радиостанции. С доста потребители съм си писал, наясно са хората!
Най-слушаната от мен радиостнация преди време (която и до ден днешен редовно слушам) за последно пусна фолклор преди около 3-4 години, заедно с излъчваните за по-малко от час на месец азербайджански песни. Именно и в темата за въпросната радиостанция аз съм бил най-активен (при кликане на никнейма ми се вижда).
8) БЕЗ РАДИО НЕ МОГА 8)

R1B1
500+
500+

Мнение от R1B1 »

Gəncə написа: 08 Юли 2025, 11:51 И какво от това? Нещо лошо ли е? Убеден съм, че е Алатурка (и без да съм го слушал) е в пъти по-добро от Power FM или там както се казва. Много от частните турски радиостанции са доста добре пипнати и звучат професионално.

По принцип е така, но конкретно Алатурка е арабско, ислямистко радио и не става за слушане. Не е като Kiss на 91.6 МХц.
ShukiBG
1000+
1000+
Обратна връзка:

Мнение от ShukiBG »

R1B1 написа: 08 Юли 2025, 12:55 По принцип е така, но конкретно Алатурка е арабско, ислямистко радио и не става за слушане. Не е като Kiss на 91.6 МХц.
Хаха, чак такава откровена глупост не очаквах да видя! Дори без колебание ще изтрия първото изречение, ако то не бъде коригриано...

Радио Aлатурка е качествена радиостанция и излъчва турски класики от 80-те и 90-те години най-вече. Коментарът е моя гледна точка, но истанбулския радиоефир е голямото богатство на нашето Черномирие...аман от четци на факти и скучна еднообразна музика по нашите радиостанции, които безтова се налага да слушаме, поради липса на алтернатива из страната! Много от "aрабските" и "ислямистките" радиостанции в Турция имат далеч по-модерни студиа, но дори и да нямат - отново са по-качествени, като започнеш от музиакта и им опреш до водещите! Не опира и до хората - самият език е "мек" и начина на изказване звучи "по-натурално". Само човек, който си няма понятие от музика, би казал, че Алатурка е "ислямистка" и "aрабска" радиостанция! На този фон - за теб сигурно песните на Лили Иванова са сектантска музика? На когото му се слушат американски парчета - радиостанции бол, да слуша! Power FM нито е първата, нито последната, по която може да се чуе съответната музика - в Бургас алтернативите са предостатъчно. Ама да се потъпкват и очерняват качествени изпълнители и техните стойностни изпълнения да бъдат определяни като "арабски" и "ислямистки", които ще останат и след нас - няма да го бъде...

Това, че Алатурка е достъпна все още, е повод за радост, че все още се чува качествена музика, най-малкото създадена по нашите ширини. Некомпетентността по отместването на честотата на 91.0MHz си е изцяло на КРС! Очевидно няма да бъдат отместени всичките ни радиостанции на нечетни честоти по Черноморието - дори напротив, има я обратната тенденция :D
Gəncə написа: 08 Юли 2025, 11:51 И какво от това? Нещо лошо ли е? Убеден съм, че е Алатурка (и без да съм го слушал) е в пъти по-добро от Power FM или там както се казва. Много от частните турски радиостанции са доста добре пипнати и звучат професионално. От джинглите и саунд опаковката, през новините и информацията, та до начина на водене (запълване аутро-интро), дикция, интонация, спазване на форматни часовници и само могат да бъдат пример. Та някои от нашите, дето вечно мрънкат, просто да чуят как се прави.
Абсолютно си прав! Казвам като човек, който го е слушал :)
Gəncə написа: 09 Юли 2025, 00:31 По принцип "ислямистка" музика е някакво безумно понятие и подсказва неразбиране и неграмотност в това отношение.
Да, именно затова и аз се изказах срещу написаното от него. Няма си и на представа какво оплюва дори, не го и обвинявам, защото не разбира явно за какво се пее. Но поне да не потъпква стойностните изпълнения!
8) БЕЗ РАДИО НЕ МОГА 8)

Gəncə
100+
100+

Мнение от Gəncə »

E, и български, и турски слушам само през апликациите, то вече почти няма телефон с FM Radio. Аз съм с iPhone от години, там няма УКВ и единственият вариант е само с приложения. Но от турските харесвам само PAL Nostalji (с ретро музика от времето на Тансу Чилер, Тургут Йозал и още по-рано :D ) и TRT 3 (заради класиката и джаза). Радиостанции с тупалки и чукалки не харесвам. Но като цяло турските радиостанции са напред с материала. И недоумявам какво е това мрънкане всяко лято, че турски станции се чували на българското Черноморие. То и във Видин се хващат сръбски и румънски, ама никой не е измрънкал.
Последно промяна от Gəncə на 09 Юли 2025, 22:12, променено общо 1 път.
Gəncə
100+
100+

Мнение от Gəncə »

По принцип "ислямистка" музика е някакво безумно понятие и подсказва неразбиране и неграмотност в това отношение. "ilahi" си е просто религиозната музика. Това не означава, че е ислямистка. Религиозна.. както по "Епархийски глас" има православна религиозна, по "Аве Мария" има католическа религиозна, каквато е и по-голямата част от класическата музика..., по протенстантските радиостанции е пълно с евангелски песни. "Иляхи" си е нормална музика за мюсюлманските религиозни радиостанции, вкл. и Diyanet канала на TRT.
R1B1
500+
500+

Мнение от R1B1 »

Gəncə написа: 09 Юли 2025, 00:25 E, и български, и турски слушам само през апликациите, то вече почти няма телефон с FM Radio. Аз съм с iPhone от години, там няма УКВ и единственият вариант е само с приложения. Но от турските харесвам само PAL Nostalji (с ретро музика от времето на Тансу Чилер, Тургут Йозал и още по-рано :D ) и TRT 3 (заради класиката и джаза). Радиостанции с тупалки и чукалки не харесвам. Но като цяло турските радиостанции са напред с материала. И недоумявам какво е това мрънкане всяко лято, че турски станции се чували на българското Черноморие. То и във Видин се хващат гръцки и румънски, ама никой не е измрънкал.

Пълни глупости. Как във Видин хващаш гръцки? Хващаш, ама в сънищата си. А и Видин се намира точно на границата със Сърбия. А Варна е на стотици километри от Истанбул, който излъчва нерегламентирано с изключително повишени мощности.
Вие можете да си слушате каквото искате, но турските радиостанции са нискокачествени и не стават - на хората им е неприятно да им спамят и замърсяват родния радио ефир. Къде отиват парите на рекламодателите?
Аватар
meloman No 1
100+
100+
Has thanked: 15 times
Been thanked: 72 times

Мнение от meloman No 1 »

R1B1 написа: 09 Юли 2025, 11:39 турските радиостанции са нискокачествени и не стават
Защо?
Gəncə
100+
100+

Мнение от Gəncə »

R1B1 написа: 09 Юли 2025, 11:39 Пълни глупости. Как във Видин хващаш гръцки? Хващаш, ама в сънищата си.
Грешка на езика, имах предвид сръбски, разбира се (без да искам написах гръцки), може ли без ирония и сарказъм?
R1B1 написа: 09 Юли 2025, 11:39 който излъчва нерегламентирано с изключително повишени мощности.
Как реши, че е "нерегламентирано"? Може абсолютно регламентирано да си е по законите на Турция, кой е казал, че 20 Киловата мощност са нерегламентирани? Просто това е държава, с която ни дели МОРЕ и вълните лесно идват до нас. Лежейки в Бургас съм хващал и радиостанции от Севастопол и Симферопол.
R1B1 написа: 09 Юли 2025, 11:39 но турските радиостанции са нискокачествени и не стават
Хахахахахаха, как го реши? По какъв критерий? Просто мразиш този език и тези хора и затова директно решаваш да сложиш етикета и на радиостанциите? Доста по-пипнати са от нашите, не си се докоснал до работата в такова радио, не знаеш за какво става въпрос и говориш наизуст. А и просто не си ги слушал. Поредното ти грозно изказване за тази държава и тези хора.. разбира се, че ще бъде обърнато внимание на админ и модове.
R1B1 написа: 09 Юли 2025, 11:39 на хората им е неприятно да им спамят и замърсяват родния радио ефир.
Хайде да не говориш от името на хората, става ли? Благодаря!
Ти ли си "хората"? Нещо друго ти се замърсява. Не чух да се оплакваш от румънски, гръцки, сръбски и северномакедонски радиостанции в пограничните ни райони.
meloman No 1 написа: 09 Юли 2025, 16:55
R1B1 написа: 09 Юли 2025, 11:39 турските радиостанции са нискокачествени и не стават
Защо?
И той не знае защо. Не ги е слушал, но да се изкаже.
ShukiBG
1000+
1000+
Обратна връзка:

Мнение от ShukiBG »

Джорджито е безнадежден случай :D все още се чудя и аз как му се връзвам и правя цели постове, аргументирано опровергавайки неговите неверни твърдения.
Тука ако ще и онзи отгоре да дойде да говори с факти срещу неговите изказвания…отново само Джорджито ще е прав!!
8) БЕЗ РАДИО НЕ МОГА 8)

elman22
1000+
1000+
Has thanked: 297 times
Been thanked: 111 times

Мнение от elman22 »

Има и турски радиостанции, които звучат по-професионално от повечето български. Между другото нямаше ли някъде тема за турските радиостанции, например там да обсъждаме кои са по-хубави.
ShukiBG
1000+
1000+
Обратна връзка:

Мнение от ShukiBG »

elman22 написа: 10 Юли 2025, 11:23 Между другото нямаше ли някъде тема за турските радиостанции, например там да обсъждаме кои са по-хубави.
Има, но е малко стара темичката:
viewtopic.php?t=8214

Може би не е лоша идея да бъдат направени нови такива анкети - както за турските, така и за сръбските и румънските радиостанции също.
8) БЕЗ РАДИО НЕ МОГА 8)

R1B1
500+
500+

Мнение от R1B1 »

Много зле е това "национално" радио. Грешната идеология тотално ги е объркала и прекъснала връзката с действителността.

Жалко!

Изображение
https://www.facebook.com/kostadin.eu/?locale=bg_BG
az
1000+
1000+
Has thanked: 13 times
Been thanked: 23 times

Мнение от az »

Мен пък ме изкефи паралела с патрЕотите на Копейкин. :D
Публикувай отговор