Защо мрежата се нарича експериментална и каква е разликата между експериментална и неекспериментална мрежа ?
Кога ли и в България ще има подобни експерименти !
[/quote]
DAB+ мрежата в Сърбия е все още в експериментална фаза. Това означава, че концертните радиостанции не плащат никакви такси за тяхното излъчване по DAB+ мрежата. Когато DAB+ мрежата в Сърбия влезе в редовна експлоатация, тогава ще има такси и ще видим колко радиостанции ще продължат да излъчват. Опасявам се, че броят им може да намалее или пък кой знае може би ще се увеличи. Всичко ще зависи от размера на наложените такси.
Предполагам се нарична така,защото е експериментална,ако не беше така,щеше да е в редовна експлотация,а в България няма друго експериментално освен ние ,с нас си правят всякакви експерименти.
Абонат на YETTEL BULGARIA 5G .... Давам 50 лева на този който ,ми скъса кабела на безжичния интернет ! Благодаря за вниманието !
При лошо време предавателят на връх Бесна Кобила 11D 17 радиостанции е в мъгла / облаци, при което сигналът става значително по-слаб.
Този предавател се предполага, че трябва да заработи с мощност 10 kW, но сега едва-едва тътри с (предполагаемо) 200-300 W !
Някои неща са неизбежни. И ще се случат. Въпреки щенията на предатели и еничари.
Преди малко Бесна Кобила на DAB+ 11D заглъхна - от време на време предавателят спира да излъчва, а в момента ми сече яко.
Мощността е много ниска ! Кога ще се оправи ?
За сравнение, FM+ радията от Бесна Кобила се хващат стабилно, в полето и автомобил с доста силен сигнал !
Последно промяна от R1B1 на 23 Авг 2025, 13:58, променено общо 2 пъти.
Някои неща са неизбежни. И ще се случат. Въпреки щенията на предатели и еничари.
R1B1 написа: ↑17 Авг 2025, 20:52
Преди малко Бесна Кобила на DAB+ 11D заглъхна - от време на време предавателят спира да излъчва, а в момента ми сече яко.
Мощността е много ниска ! Кога ще се оправи ?
За сравнение, FM+ радията от Бесна Кобила се хващат стабилно, в полето и автомобил с доста силен сигнал !
В СЗ България, близо до Лом 11D също заглъхваше за секунди тази вечер. Не знам какво приемам, Бесна кобила или Ястребац. С телескопична антена в двора съм засега.