Здравейте.Доста често съм се питал докъде ли стига сигналът на радиата от Орелек :
98.5 Хр.Ботев
100.3 Хоризонт
102.3 БНР Радио Благоевград
106.2 Дарик
В Ямбол,който е на около 350км от Орелек,по високите места избиват доста добре,а на над 250м излизат и стерео с РДС.Има ли някой представа докъде наизток и насевер се приемат тези радиа?
РРТС Орелек
- >>> FM STEREO <<<
- 1000+

- Been thanked: 1 time
- Обратна връзка:
- m3gab0y
- 1000+

- Обратна връзка:
Re: РРТС Орелек
В самолет - доста далеч
Още с излитането избиват
Най-вече Хоризонт на 100.3 размазва Fresh като самолета се издигне на около 500 метра. Иначе 102,3 ми е излизало слабо из Младост.
- BigBrother
- 1000+

- Has thanked: 46 times
- Been thanked: 58 times
-
Bate Riti
- 100+

- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 117 times
Бях чел някъде из форума, че се хващали в част от Гърция, най-вече в Серско. И тъй като много българи редовно ходят на гръцкото море, нека да проверят дали и сега е така...
-
adenovski
- Нов

- Has thanked: 55 times
- Been thanked: 27 times
- Обратна връзка:
Не съм на 100% сигурен дали е от РРТС Орелек, най-вероятно да, защото 100.3 ми е познато като честота за БНР, но Хоризонт е една от малкото станции, да не каза може би единственото радио, което може да се слуша без проблем в планинския участък на магистрала за Солун от приблизително село Картерес до Frontal Toll Booth Strymonikos. Вижте на картата за кой район говоря, защото не знам как се казва планината. Реално в този участък на пътя започват да изчезват станциите от Солун (ако пътуваш посока БГ), след това има една част в която или нищо не излиза, или излизат станции от различни части на Гърция, включително РСМ, и БНР-то е единственото, което нищо не го смущава на тази честота. Дарик също съм го хващал в този участък. В Сереската равнина излизат без проблем и четирите станции от РРТС Орелек.
btw, на втория ръкав на Халкидики в районите на Сарти и пътят между Каламици и Sykia също съм слушал БНР Хоризонт в колата, но беше преди 2 години и не помня на кои честоти. Казвам кои, защото колата прехвърляше между няколко, спрямо това коя ѝ е с по-силен сигнал.