Радио Фокус - Националният информационен лидер

Всичко за българските радиостанции - УКВ честоти и покритие, водещи и музикални редактори, сутрешни, следобедни блокове и нощни блокове и други ефирни емоции
Публикувай отговор
nickflorin
Нов
Нов
Been thanked: 5 times

Re: Радио Фокус - Националният информационен лидер

Мнение от nickflorin »

От понеделник, „Фокус“ ​​ще има ново сутрешно предаване, водено от бившия водещ на подобно предаване по Дарик радио. Да му пожелаем много успехи.

https://www.focus-news.net/novini/inter ... US-3036627
Аватар
BestRadio
1000+
1000+
Has thanked: 405 times
Been thanked: 271 times
Обратна връзка:

Мнение от BestRadio »

За първи път от години сутрешният блок на Фокус ще стане разпознаваем за слушателите. Това си е сериозен удар по Дарик, което се превърна във вяла говорилня и семпла програмна схема. Дори в периодите на криза Фокус не бе изпадало до състоянието на Дарик... По-голямо падение от това да излъчваш по пладне записи на предавания по национално радио едва ли има.
opal67
Нов
Нов
Been thanked: 2 times

Мнение от opal67 »

Здравейте ,от доста време радиото на честота 107.7 mhz . за района на град Видин излъчва с някакъв брум ,бръмчене и е дразнещо за слушане .Слушам го от Белоградчик на 89.0 mhz .Писах 2 пъти на мейла за връзка .Няма отговор ,а и не го оправят звука
nickflorin
Нов
Нов
Been thanked: 5 times

Мнение от nickflorin »

Надявам се качеството на звука да се подобри навсякъде. Засега звучи страхотно на 89.5 Варна и 100.2 Силистра от това, което знам от познати, чух, че и 99.7 Русе ще бъде обновен.
Аватар
dhamitak
500+
500+

Мнение от dhamitak »

Привет!Много от предаванията,които сега го няма,го слушах редовно-музикални,исторически,туристически...
Успех на новия водещ!
Аватар
PatrioT
500+
500+
Been thanked: 15 times

Мнение от PatrioT »

nickflorin написа: ↑08 Окт 2026, 14:15 От понеделник, „Фокус“ ​​ще има ново сутрешно предаване, водено от бившия водещ на подобно предаване по Дарик радио. Да му пожелаем много успехи.

https://www.focus-news.net/novini/inter ... US-3036627
Чудесно , от понеделник съм на вълните на Фокус жалко ,че 101,7 от Сливен не покрива дорбе Ямбол но онлайн ще стане .
Дано върне и доктор Ненков , супер ще е ! :Clap :Clap :Clap
Съвет за Електронни Малоумници
Nedyalko
500+
500+
Has thanked: 67 times
Been thanked: 94 times

Мнение от Nedyalko »

С пожелания на добър час и успех на новия водещ! Много се радвам че завръщате в ефира! :Happy
ShukiBG
1000+
1000+
Has thanked: 620 times
Been thanked: 255 times
Обратна връзка:

Мнение от ShukiBG »

BestRadio написа: ↑08 Окт 2026, 18:35 За първи път от години сутрешният блок на Фокус ще стане разпознаваем за слушателите.
От колко пък години :D може би 2?
За мен лично през последните 10 години най-силният сутрешен блок на Фокус беше представян от Хари Агопян и Георги Иванов. Дамата беше познато лице от БНТ, а заедно с Жоро наистина бяха еталон за стабилността на Фокус, след множеството трусове в медията. На мен лично именно те ми липсват най-много от "eрата Дойчинова". Сериозна грешка си беше тяхното изгонване, само защото и програмния директор си отива - все пак говорим за отделни човешки същества и те не бяха собственост на човека, който им даде микрофона.

Покойната Ася пък беше оставена сама да защитава сутрешния блок с името си :'( - също познат глас, но на фона на това звучене на радиото недостатъчно, за да се вдигне радиото на крака. Обаче в "Kуфарът на Фокус" беше повече от чудесна.

По същата логика - аз не мисля, че Михаил Дюзев е "спасението" на сутрешния блок, защото преди неговата поява има съвсем друг генерален проблем: опаковката на радиостанцията. Със сегашните джингли на радиото, аз лично очаквам сутрешния блок утре да започне с "по-забавен тип" човек като например Надя Брайт. Доказани имена и сериозни теми да ги опаковаш в джингли за семейно радио - страшна комбинация :D
Ситуацията е странна - по времето на Поручика радиото звучеше далеч по-професионално, правеше впечатление, интересно беше да се слуша, но той не залгаше на имена, а на нови кадри - имаше гафове, но какво от това - всеки се учи с времето, няма как и да не се аплодира четенето на новини НА ЖИВО. В момента радиото звучи повече като семейно/детско, а пък се залага на доказани кадри - не намирам логика аз. След като радиото ще звучи с опаковката и визията на Ива Дойчинова - защо тогава Надя Брайт и Чайката останаха извън ефир??

Крайно време е Фокус отново да стане МАРКА, а пътят през това минава НЕ през водещ, а през sound9studio или джингли, изработени от компания, различна от досегашната (знаех коя е, за жалост не се сещам в момента). Дали ще са нови или старите - и в двата случая ще е в пъти по-добре! Прекрасни водещи, работещи ЗА и СЪС слушателя, но неправилно "oпаковани". Ако помните - Фокус беше придобито през лятото на 2022 от MediaGroup24 и на 1-ви септември джинглите претъпяха лека промяна, но те звучаха добре и все още лъхаха на професионализъм. За Коледа бяха отново преработени и бяха празнични - също чудесно, все още професионални. След промяната в посока "BBC 2" - падение от всички посоки! От джингли за семейно радио, през най-отегчителния дневен блок след 10 часа, че чак до размишления за мустаците в петък вечер от Васил Русев-Чайката :Happy
8) БЕЗ РАДИО НЕ МОГА 8)
FM/MW/LW/SW/AIR Receiver: XHDATA-D808
DAB/DAB+ Receiver: Panasonic RF-D10, Sony XDR-P1DBP
TV: Leadstar D10

Представител от -> Район - Североизточен !
Публикувай отговор