В крайните квартали (Младост, Дружба, че дори и Сини камъни) приемам и Маркова стъпка, и Шейновец без проблеми (поне по високите етажи на блоковете).NikolaYam написа:Не, колега, в Свиленград радио Стара Загора не е стартирало, аз живея в Сливен и постоянно го следя това. Програмите Хоризонт и Христо Ботев в Сливен, поне в града не се хващат от Карнобат, може само на по-високите места да хванете Хоризонт и Христо Ботев от Свиленград и Кърджали. А Хоризонт и Христо Ботев от Айтос и Карнобат могат да се хванат добре в селата, които са разположени на изток от Сливен, например Тополчане, Глушник, Калояново, но не и в самия Сливен, пробвал съм на 95,0 и на 103,2 MHz да ги хвана, но уви!
Радио Стара Загора ще има нов предавател в Кърджали
- UGLY_BOY
- 1000+

- Been thanked: 1 time
- Обратна връзка:
Re: Радио Стара Загора ще има нов предавател в Кърджали
Свиленград обявява предавателя на Радио Стара Загора за паме
Редно е Община Свиленград да обяви предавателя на Радио Стара Загора на Шейновец за паметник на радиокултурата.От две години предавателят е убежище на гугутки и свраки!БНР и КРС могат да полагат венци всяка година на Шейновец.Голем смех са тия бе!И оная мутра в Свиленград още не си е преместил комуникациите!Смех,смех,смех!
- ogibo
- 1000+

- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 11 times
Не бих нарекъл човека мутра защото се познаваме лично. Така и не съм се сетил да го питам имат ли намерение да освободят честотата че рядко се виждам с него. Мисълта ми е че тази честота са му дали и нея си ползва. Това не е нещо което зависи от него. А за цветята и без това си ги слагаме там винаги на 5 Октомври. На върхът има паметник.
- radiomanbg
- 1000+

- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 199 times
А приемаш ли ФМ+ от Шейновец?UGLY_BOY написа:В крайните квартали (Младост, Дружба, че дори и Сини камъни) приемам и Маркова стъпка, и Шейновец без проблеми (поне по високите етажи на блоковете).NikolaYam написа:Не, колега, в Свиленград радио Стара Загора не е стартирало, аз живея в Сливен и постоянно го следя това. Програмите Хоризонт и Христо Ботев в Сливен, поне в града не се хващат от Карнобат, може само на по-високите места да хванете Хоризонт и Христо Ботев от Свиленград и Кърджали. А Хоризонт и Христо Ботев от Айтос и Карнобат могат да се хванат добре в селата, които са разположени на изток от Сливен, например Тополчане, Глушник, Калояново, но не и в самия Сливен, пробвал съм на 95,0 и на 103,2 MHz да ги хвана, но уви!
-
alonso998
- 500+

- Been thanked: 2 times
Съмнявам се,че се лови FM + ,защото е "цели" 113 W.Дори се чудя как от КРС са го качили на Шейновец при положение,че всички "частни" предаватели са на ниско. Във Варна обаче Витоша (92.6) и FM+ (94.6) се хващат и в Шумен и в Несебър и към Добрич най-силно от всички варненски.Мощността на Витоша е 630 W,а на FM+ е 650 W,докато Вероника и Сити са с около 700 W и се ловят доста по-слабо от другите две ! 
- UGLY_BOY
- 1000+

- Обратна връзка:
Не. И никога не се е приемало. Приемал съм го в Ямбол с антена 20 dB усилвател, и се кашкаше с Muzical от Румъния и с някакво гръцко.radiomanbg написа:А приемаш ли ФМ+ от Шейновец?
- radiomanbg
- 1000+

- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 199 times
Ти ми говориш когато беше на 102,1 че го заглушаваха, с което съм съгласен.UGLY_BOY написа:Не. И никога не се е приемало. Приемал съм го в Ямбол с антена 20 dB усилвател, и се кашкаше с Muzical от Румъния и с някакво гръцко.radiomanbg написа:А приемаш ли ФМ+ от Шейновец?
Сегашната честота е международно съгласувана и никой не може да й пречи по никакъв начин .
Днес минах през източните квартали на Сливен и там си се лови съвсем нормално 97,6
Не се чудете как се хваща, ще напомня че със сто вата когато ФМ+ излъчваше от Карандила покриваше до Чирпан и Хасково.
В Ямбол съвсем спокойно и качествено със стерео и РДС се ловяха ФМ+ и Стар ФМ и Фокус от Девата. Фреш обаче нещо го нямаше както и Едно и Едно рок
-
geno vatanas
- 100+

Re: Свиленград обявява предавателя на Радио Стара Загора за
Драги Явор (Ясен) обекта Шейновец не е собственност на Община Свиленград.yavor написа:Редно е Община Свиленград да обяви предавателя на Радио Стара Загора на Шейновец за паметник на радиокултурата.От две години предавателят е убежище на гугутки и свраки!БНР и КРС могат да полагат венци всяка година на Шейновец.Голем смех са тия бе!И оная мутра в Свиленград още не си е преместил комуникациите!Смех,смех,смех!
- ogibo
- 1000+

Обекта дори не е в община Свиленград ако трябва да бъдем точни.
Пичове,радио-лампи ли имате в главата!Освен транзистор,резистор,на този свят има и метафора,хипербола,сарказъм!Това е сарказъм!На кого е Шейновец е ясно,на държавата!Кого обслужва обаче-близките общини!Ебати буквоядите сте!
И Огибо,щом познаваш този хрисим човек с охранителния бизнес,питай го, защо има ключ за съоръженията на Шейновец!Защото ги охранява най-вероятно!КРС-връзкарче с невинен бизнес!Айде бе!Милиционерщини!
- ogibo
- 1000+

- ogibo
- 1000+

Фирмата не е свиленградска, а софийска. Предполагам че това говори достатъчно. Човекът е просто шеф на местният клон. Преди това имаше фирма за ремонт на домашни ел. уреди и инсталации по домовете.yavor написа:И Огибо,щом познаваш този хрисим човек с охранителния бизнес,питай го, защо има ключ за съоръженията на Шейновец!Защото ги охранява най-вероятно!КРС-връзкарче с невинен бизнес!Айде бе!Милиционерщини!
- UGLY_BOY
- 1000+

- Обратна връзка:
Аз ти казвам какво съм приел, а какви филми си вкарваш ти е друг въпрос. В Сливен FM+ от Свиленград не се приема (освен ако не боравиш с добри усилватели) и това не е необходимо при наличие на локален предавател (не че някой изобщо го слуша). Относно международно съгласуваната честота - да, може и да е съгласувана, но предавателят на Muzical на Кощила прескача Стара Планина. Ако честотата е съгласувана, то тя е съгласувана със съседна Гърция и Турция дотолкова, доколкото да не ? се пречи в зоната ? на покритие. Извън нея на 97.6 се приема и румънско, и гръцко радио и с покойния колега >>> FM STEREO <<< сме направили клипче, което доказва това:radiomanbg написа:Ти ми говориш когато беше на 102,1 че го заглушаваха, с което съм съгласен.
Сегашната честота е международно съгласувана и никой не може да й пречи по никакъв начин .
Днес минах през източните квартали на Сливен и там си се лови съвсем нормално 97,6
Не се чудете как се хваща, ще напомня че със сто вата когато ФМ+ излъчваше от Карандила покриваше до Чирпан и Хасково.
В Ямбол съвсем спокойно и качествено със стерео и РДС се ловяха ФМ+ и Стар ФМ и Фокус от Девата. Фреш обаче нещо го нямаше както и Едно и Едно рок
http://www.youtube.com/watch?v=HAz298yvyH4 (можеш да чуеш и трите стацнии - това с джаза е Muzical, под него се чуват гръцката и FM+).
Кой слуша днес радио Христо Ботев, радио Пловдив, радио Стара Загора че дори и радио Хоризонт!? Една ограничена група на възраст над 60 години! По-рано, като работеха радиоточките, имаха аудитория, ама сега!? Всичко е трошене на пари, събрани от нашите данъци, нови разходи за излъчване от предаватели, поддържане на нископродуктивни и амортизирани екипи, работещи на държавна ясла до пенсия! 2-3 национални радиоинформационни мрежи с регионални новини в определени часове, приемани на цялата територия на България и от населението, в българската етническа и езикова територия извън границите на страната ще са напълно достатъчни!
- emokey
- Нов

Не си прав. Много хора ги слушат и разчитат на тях да бъдат осведомени. Има и интересни предавания по регионалните програми. А за аудиторията - всяка радиостанция си има определена аудитория.
Съгласен съм с колегата, според мен Хоризонт е напълно достатъчен.Кой слуша днес радио Христо Ботев, радио Пловдив, радио Стара Загора че дори и радио Хоризонт!? Една ограничена група на възраст над 60 години! По-рано, като работеха радиоточките, имаха аудитория, ама сега!? Всичко е трошене на пари, събрани от нашите данъци, нови разходи за излъчване от предаватели, поддържане на нископродуктивни и амортизирани екипи, работещи на държавна ясла до пенсия! 2-3 национални радиоинформационни мрежи с регионални новини в определени часове, приемани на цялата територия на България и от населението, в българската етническа и езикова територия извън границите на страната ще са напълно достатъчни!
Raduci Radio - Добрите стари хитове!!!
- ogibo
- 1000+

Малко се отклоняваме от темата, но и аз да си кажа мнението. Две програми на БНР. Едната със собствена програма за цялата страна + парламента че някой хора си го следят. Втората набляга на културните предавания + за всеки регион собствени новини и някакво предаване от 2 - 4 часа за регионалните проблеми. Нещо като Дарик.
,,Европа на регионите" е директивата на ЕК !Много е тъпо да научаваме,какво става в Пловдив от София!Регионалните медии в БНР са много по модерно звучащи и с много млади журналисти с приятни гласове!,,Хоризонт" и ,,Христо Ботев" са като класна ръководителка на родителска среща-алтови женски гласове ,с които можеш да режеш ламарина 4 мм.Имат нужда от промяна и подмяна,на личния състав и на програмата!Хората се интересуват от проблемите на мястото,където живеят,а не от проблемите на софиянци и от скеча ,,парламентарен контрол".
И да добавя....Единственото,което слушам от ХОРИЗОНТ са новините!Страхотни мъжки гласове и емисии!Предполагам,че ги правят 100 човека!Всичко останало е с такава претенциозност и дидактизъм ,че ми се качва холестерола.Изключително агресивни сигнали ,собено на новините,спират ми пулса и колата ми гасне!