ShukiBG написа: ↑30 Юли 2025, 18:57
Голем мързел ги е застигнал тея…очевидно и писането на статия за безидейната машинка за пачки Авторадио е непосилна задача за медийната група
Аз направо предлагам и тримата “господа” да бъдат заместени от AI..изкуственият интелект може да измисли по-оригинали идеи от тях
С този изкуствен интелект хората като че ли станаха по-мързеливи, в някакъв сайт имаше една спортна статия и в нея също пишеше
,,Ето идея за статия, подходяща за спортен сайт."
ShukiBG написа: ↑30 Юли 2025, 18:57
Голем мързел ги е застигнал тея…очевидно и писането на статия за безидейната машинка за пачки Авторадио е непосилна задача за медийната група
Аз направо предлагам и тримата “господа” да бъдат заместени от AI..изкуственият интелект може да измисли по-оригинали идеи от тях
С този изкуствен интелект хората като че ли станаха по-мързеливи, в някакъв сайт имаше една спортна статия и в нея също пишеше
,,Ето идея за статия, подходяща за спортен сайт."
Не е съвсем така,хората винаги са си били мързеливи,ако не бяха мързеливи,защо се създават толкова модерни технологии ,които да вършат работата на хората ? мисля че е точно заради това,щото ги мързи да работят,искат други да се потят вместо тях...
Абонат на YETTEL BULGARIA 5G .... Давам 50 лева на този който ,ми скъса кабела на безжичния интернет ! Благодаря за вниманието !
partyfm написа: ↑24 Окт 2025, 21:42Интересно как в други държави може да се случат нещата а в България не се случват
Много лош пример, но дори той показва колко назад технологично е България - после да няма разсърдили се когато се казва, че България е държава от N-тия свят... Другите държави работят за народите си, препускат напред, а тук само се гледа как да стане по-лошо с всеки изминал ден.
meloman No 1 написа: ↑24 Окт 2025, 00:59А каналите в момента на DVB-T разпространението са горе-долу колкото бяха преди 25 години аналагово - тоест няма голяма загуба
Напразно изхарчен капитал за ново оборудване, можеха да си кретат с аналоговата пародия още 200 години.
Не е по темата ама за съжаление САЩ се превръщат в комунистическа държава с оранжевият клоун-Тръмп!Те отдавна не са велика страна,а какви велики президенти имаха?!С терористи не трябва да се преговаря,а путин иска Украйна да капитулира...
Подкрепям стартирането на DAB+ излъчването в България
Прочетете само това, и си направете изводите. Ето, човекът е мизерствал в планината, и системата като го открие първата и работа е да го смачка. Това трябва да са закоравели престъпници ... А във втория случай има смърт чрез самоубийство, и институциите разбира се отказват да си свършат работата, защото явно имат много по-важни занимания. При това положение не очаквайте нищо хубаво в тази страна. Българинът ще се научи рано или късно - властта идва с отговорност, не може да вземеш само едното. А политиците в днешно време си плачат за една голяма балтия. Политици, ченгета, мутри, и целия посттоталитарен боклук. В страна, в която не зачитат и правото на собственост.
programing122 написа: ↑08 Окт 2010, 10:54
Никога не съм подкрепял бягството от родината, но във днешните времена хората са принудени да го правят! Няма друго решение!
Без бягството в чужбина, повечето семейства в страната ни няма как да съществуват
Но заради това бягство от родината, се внасят много работници от Азия, които не могат да се адаптират лесно към средата, комуникацията с тях е трудна (близко до невъзможна), поради това че не разбират дори и основно езика ни, освен това заплатите така още по-малко ще растат.
В чужбина бъгаринът отива и работи, ама наистина работи, при това без претенции. Дакато у нас само претенции и никаква работа. Работодателите също имат вина, но нали и едните и другите сме си с един и същи манталитет.
Да се похваля, най-накря успях да намеря майстори, които да си свършат работата прилично и без да ти съдерет кожата. Ако някой търси добри момчета за вътрешни ремонти в софия препоръчвам ги https://maistordom.com/vutreshni-remonti-v-sofiya/ !
Това с "хитовете" е доста разтегливо понятие. В програмите на БНР намират място много професионалисти, които са автори и изпълнители на изключително качествена музика, но не се излъчва никъде другаде, освен по БНР. Причината - излишни оправдания, които съм ги коментирал тук преди години. Когато БГ музиката беше на много високо ниво, все се намираше някой "спец" от частните радиа да обяснява колко не било подходящо за формата на радиото им.
radiator написа: ↑08 Юни 2026, 18:06
Цялата идея на музикалното радио се базира на "чухте, ще чуете". Това не е измислено нито днес, нито вчера, нито е измислено в България. Давате прекалено голям кредит на Велико Търново.. и не знам защо Велико Търново, при положение, че хората които без капка адекватна информация визирате всъщност не са от Велико Търново.
"Сутрешен" блок на запис не е сутрешен блок, а ненужна стъкмистика без субстанция. Да не говорим, че не обслужва изискванията на повечето лицензии в частта за програмно и информационно осигуряване на сутрешния пояс. На запис се правят единствено строго специализирани предавания и програми, които технически няма как да се изпълнят по друг начин. В България няма такива програми.
Не смятам, че Генчо Генчев е на нивото, което би го поставило в категорията "по-добре Генчо на запис", отколкото чухме, ще чуете. Ако беше на това ниво, в момента на излизането му от N-Joy, друга голяма радиомрежа щеше веднага да го ангажира.
Опасявам се, че вече говорите пълни глупости дотолкова, че дори не предизвиквате желание да се спори с вас... Всичката информация във всички мои (все по-малко) постове е от първа ръка. Първа! Какви музикални радиа, какви радиомрежи, какви специализирани предавания, изобщо четете ли какво пишете - просто нямам думи...
Господине/ госпожо (не знам с кого си пиша, аз заставам тук с имената си, а вие с някакъв топлофикационен прякор....) самочувствието ви на професионалист в сферата на радио програмирането, форматите и прочие е напълно необяснимо за мен, на фона на абсолютните глупости, които пишете... Наздраве още веднъж.. Или ви е рано? А може би - късно?
Почти съм убеден / сигурен кой сте вие и не ви прави чест, мистър, ама никак...
Тук въпросът беше за България и за селска радиостанция като местоположение и покритие, а не за някаква селска простотия.
radiator написа: ↑16 Юни 2026, 17:17
Май се бъркаме между два термина - селянин и селяндур. Всички сме селяни, в една или друга степен. Въпросът е, кога ставаме селяндури.
Нямам намерение да споря и затова отговарям с цитат:
PavelEkimov написа: ↑09 Юни 2026, 19:27
Господине/ госпожо (не знам с кого си пиша, аз заставам тук с имената си, а вие с някакъв топлофикационен прякор....) самочувствието ви на професионалист в сферата на радио програмирането, форматите и прочие е напълно необяснимо за мен, на фона на абсолютните глупости, които пишете... Наздраве още веднъж.. Или ви е рано? А може би - късно?
Почти съм убеден / сигурен кой сте вие и не ви прави чест, мистър, ама никак...
Ако инсинуацията е, че на мен ми е необходим алкохол, на вас май ви трябват очила:
Споделих следното:
България е малка държава и доколко такива лицензии биха функционирали в реални условия - не е ясно. Важно е да се каже, че големите групи нямат достъп до този ресурс в други държави. Т.е. ако се обяви лицензия за Божурище, то тя е за Божурище и не може да се пръкне радио Вероника там, нито някое производно.
radiator написа: ↑16 Юни 2026, 17:17
Май се бъркаме между два термина - селянин и селяндур. Всички сме селяни, в една или друга степен. Въпросът е, кога ставаме селяндури.
Само селяндури могат да твърдят, че всички сме селяни.
Нямате кръвен роднина, който да е от село? Интересно.
А ако мислите, че ме обиждате или давате становище, че съм селяндур - не сте от хората, които биха могли да ме обидят. Това е форум за мнения. Ако се обиждате от мнения - не сте за тук.
Всички сме селяни, защото светът е едно голямо село... и все някой от "нашите" хора е дошъл от село, и това всъщност е много хубаво.
Очевидно сте се засегнали от това, че обърнах внимание на един друг потребител, който нарече някакви "изпълнения" селски, макар че въпросните хора, които имаше предвид не са от "село", а практиката за "чухме, ще чуете" е измислена в едни от най-големите градове в света в Съединените щати. Именно и затова направих разграничението между селско и селяндурско. В българския език селянин е човек от село, селяндур е по-скоро обидна дума, свързана с ниска култура. Съответно, ако опитът за обида на потребителя е била за това, че нещо си е дошло от Велико Търново (което само по себе си не е вярно), редно би било да използва обидната дума "селяндур", а не селянин, защото няма нищо обидно в думата селянин.
Сега, ако е възможно, по темата: Ако изразявате несъгласие с отговора на въпроса за радиостанциите, които визирате, нека чуем.
По-горе споделих моето мнение и ще то потретя: такива радиостанции изпълняват много специфична и полезна функция, ако им се даде възмжност да оперират. Дали в България е осъществимо това? Според мен, не е ясно.
Този модел работи в рядко населени държави или такива, в които има отдалечени райони (като Русия, която дадохте за пример). Радиомрежите не се конкурират за този честотен ресурс и по този начин такива малки радиостанции, излъчвани от тавана, с екип от едно семейство са напълно реални и успяват да се издържат.
Според вас, ако се обяви конкурс за 100% местна радиостанция в подбалканските села, дали няма Авторадио да подаде документи и евентуално да спечели?
Или целта на въпроса ви изобщо не беше дебат по темата, а да провокирате реакции?
Повярвайте ми, реакции можете да си провокирате и може да се говори до края на света с офтопик.
Нищо от това, което написахте обаче не е по темата, която сам зададохте.