Точно и аз казвам същото - бг музика по турската програма - със сигурност има някаква външна намеса, макар и да не беше спряно създаването на БНР Кърджали, то успешно се прецака турската програма, заради която се създаде БНР Кърджали. По-логично щеше да е от Венец поне да се пусне/създаде и БНР Разград за да има смисъл, за какво ни е Хоризонт на две честоти ? Поне да бяха пуснали БНР Варна на 90.1 през другото време, нямаше да умрем, че сме изтървали 3 часа на ден от програмата им. Турската програма е за закриване, макар и да се вижда, че генералния директор на БНР има някакви цели и може би иска да направи нещо различно, то той до момента нищо не е направил по този въпрос - дори се чудя техния директор дали изобщо е слушал тази турска ,,програма”...viliqnko.petkov написа:Слушах малко от турската програма на БНР чрез стрийма на Радио Кърджали и започваше така:
"Започва едночасово предаване на турски език, подготвено от екип на Радио България на БНР. Програма на български език можете да продължите да слушате по "Хоризонт" и "Христо Ботев".
"Хоризонт" и "Христо Ботев" са си национални програми, а Радио Кърджали - регионална, така че не знам защо от РРТС Венец се излъчва "Хоризонт" на две честоти?
След като започна програмата, слушах по програмата на турски език българска песен!
И какъв е смисълът от тази програма? Сигурно не повече от двама пенсионери е рейтингът, макар че от близо четири години не предава на средни вълни от Видин, за да се слуша в почти цяла България.
Според мен би било добре програмата на турски език да изчезне, да остане само сайта и фейсбук страницата, която е с 3000 харесвания.
Между другото - сега звучи най-добрата турска музика, която би могла да звучи на честоти 90.0 за Кърджали и 90.1 за Лудогорието - само в събота от 13:20 до 14:00 става за слушане тази турска програма, която наподобява турската на територията на Северна Македония...
Най-добре би било да се пуска турска качествена поп и народна музика с регионални новини на всеки кръгъл час и например на обяд да се правят поздрави - няма нужда от безсмислените предавания сега