Всичко за българските радиостанции - УКВ честоти и покритие, водещи и музикални редактори, сутрешни, следобедни блокове и нощни блокове и други ефирни емоции
Според вас коя радия най-много ви липсват в Бургас от списъка ми;
Сити
Южен Бряг
Гларус
Фреш
Атлантик Хитмикс
Радио +
Енерджи
Джаз ФМ
Класик ФМ
Ретро Радио
Алфа Радио
Радио Гонг
Инфорадио
или Тангра
Очаквам коментари
Мен лично когато се прибирам ми липсват "Южен бряг" и "Гларус", но в годините, когато бяха истински стойностни радиостанции.... С имена като Светлозар Бодуров, Светлана, Пачо, Любо Димитриев, Ево Кузманов..... Катя Миткова, Стефан Баев, Жеко Панайотов...
Чудно ми е дали във форума все още има други, които помнят тези години
NNinja написа:Мен лично когато се прибирам ми липсват "Южен бряг" и "Гларус", но в годините, когато бяха истински стойностни радиостанции.... С имена като Светлозар Бодуров, Светлана, Пачо, Любо Димитриев, Ево Кузманов..... Катя Миткова, Стефан Баев, Жеко Панайотов...
Чудно ми е дали във форума все още има други, които помнят тези години
prassyo написа:онлайн мога да слушам каквото си поискам независимо къде съм
Завиждам ти, аз в моята кола не мога. Когато пък по принуда слушам през лаптопа, качеството обикновено е отвратително. Смята, че уеб технологиите са с десетилетия изостанали зад радио технологиите, а на всичко отгоре са мнократно по-скъпи. Мерси.
Все пак има изгледи Радио Гларус да се завърне в ефира след близо 23 г. отсъствие, макар и в нов вид.
След поредния отказ от страна на СЕМ да измени и наименованието на програмата по лицензията за Бургас, през ноември 2025 г. е постъпило заявление от "Гларус Р" за изменение на програмата в Glarus Retro FM, по което не е налице произнасяне от страна на СЕМ. От MixxMedia са имали готовност за стартиране през идния февруари, но все още съдебните спорове не са приключили. Към днешна дата няма и изгледи за консенсус, макар наскоро да се прокраднаха подобни намерения...
Кои слушатели би имало за целева група ретро радио? Пенсионерите?
Бургас като почивна зона за отдих, партита трябва да търси модерно, клубно звучене, а не старовремско.
Алфа К2 Диг написа: ↑24 Яну 2026, 12:44
Бургас като почивна зона за отдих, партита трябва да търси модерно, клубно звучене, а не старовремско.
Особено на ''Слънчака'' кипи от модерно, клубно, чалгарско... Явно, защото е ''старовремско'', няма и помен от ''почивна зона за отдих''.
По темата - вж. колко програми в Бургас излъчват в АС формат и колко в CHR!
Алфа К2 Диг написа: ↑24 Яну 2026, 12:44
И колко рекламодателя мисшиш че ще събереш ?
при тясно профилирано радио в град с население под 400хил души ?
А кой казва, че с рекламодатели може да се издържа радиостанция, да се плащат заплати на служителите, да се плаща най-скъпия ток в Аверопа и т.н.?
С тези тарифки няма как да излезе сметката. Големите вериги изпират пари, те не печелят от реклами, които по повечето от радията им съвсем и липсват.